880.000 redenen om te vloggen

vloggen

Vloggen. Eerst maar eens even definiëren waar we het dan echt over hebben. Een vlogger is iemand die zich bezighoudt met vloggen. Vloggen is een samenstelling van de woorden ‘video’ en ‘loggen’. Ofwel, het vastleggen van gebeurtenissen op video. In basis kan dit op twee manieren: real-life, als een videodagboek. Of geregisseerd, zoals een instructie. Alhoewel we het in het laatste geval eerder over videomarketing hebben. 

Een videodagboek. Het klinkt zo eenvoudig. En tegelijkertijd zo oninteressant, als je geen bekende artiest, astronaut of wereldreiziger bent. Tenminste, zo dacht ik. Het tegendeel blijkt echter waar: de beste vloggers zijn niet bekend wanneer ze beginnen te vloggen; ze worden het vanwege het vloggen. Hoe? Door tijdens het filmen per ongeluk van hun fiets te vallen en een arm te breken. Of door een Groningse aardschok te ervaren tijdens je filmopnames. Stom toeval in combinatie met een sympathieke uitstraling. De vlog van de ‘aardschok-jongen’ werd spontaan ruim 67.000 keer bekeken. De gebroken arm van vlogger Enzo Knol leidde uiteindelijk tot inmiddels zo’n 880.000 (!) abonnees op zijn YouTube-kanaal. Meer bekende vloggers vind je hier.

Bekend is overigens nog zacht uitgedrukt. Enzo Knol is een ware ster. Inclusief gillende meiden, handtekeningensessies, meet & greets en zelfs merchandise. Onder de naam Knol Power (KP) weet de 22-jarige Enzo menig pet, trui, vest en tas te verkopen. Via zijn eigen webshops, maar ook tijdens events. Vloggen is zijn fulltime baan. Iedere dag om 16.00 uur zitten Enzo-fans klaar om zijn nieuwste vlog op YouTube te bekijken. 


De met name tieners hangen aan zijn lippen. Ze lachen om wat hij doet, waarderen wat hij niet doet en laten zich inspireren. Waarom zou je vloggen? Het filmpje spreekt voor zich. Zeker zo interessant is echter de vraag waarom je vloggen of een vlogger zou toevoegen aan je marketingmix. Wehkamp is er mee bezig. Blijdorp doet een poging. Daarnaast kan ik zo’n 880.000 potentiële redenen bedenken. Als Enzo het zegt…

 

Dikke vette peace!